Kan Megabyer redde menneskeheten?

Altså: Hva om du flyttet fra bygda og inn til Storbyen? Oslo = Bygda? Storbyen = Megastorbyen. Bare en tanke…

Storbyene huser flest veganere, – folk som spiser plantebasert mat legger beslag på mindre enn en hundredel av dyrket mark i forhold til de som spiser dødt kjøtt. Det måtte jo være byer med flater store nok til å dyrke mat til å forsyne hele storbybefolkningen.

I storbyene fungerer kollektivtrafikken ganske bra.

Storbyene kan tilby feriemuligheter og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. 

Storbyene har subkulturer. Alle vil finne noen med sammenfallende interesser, uansett hvor sær. Storbyenes innbyggere er stort sett fredeligere, mer sosiale og mer tolerante enn folk på bygda. 

I storbyene tjener folk mer enn det man gjør på bygda. 

Tenk da om vi bare stuet oss sammen i, for eksempel 8 megabyer, hver by med over en millard mennesker (Vi går vel mot 11 milliarder, gjør vi ikke?). Vi kunne fordelt dem i passe avstand ganske nær ekvator. Slik at temperatur er optimalt komfortabel for homo sapiens. Gjerne forbundet med hverandre med hyperraske transportmuligheter. 

…og så kunne vi jo ikke forbudt folk å bo utenfor megabyene, men vi kunne jo satt premisser om at skal du bo i villmarka, så skal du leve primitivt og klare deg med enkle midler og være fullstendig C02 nøytral. Søker du villmark og natur, så gir du avkall på vannklosett, regelmessige måltider, middagshvil, motorer, treningssentre, TV, internett, charterferie. 

På bygda er man ofte sett avhengig av forurensende virksomheter. Bygdefolk vil bo i villmarka, men så vil de forflytte seg med samme komforten som i byen. Det betyr utslipp på transport. Bygdefolk er også avhengig av inntekt. Siden befolkningsgrunnlaget på bygda er begrenset kan man ikke alle leve av bare tjenester. Det går rett og slett ikke å bare sitte å klippe håret på hverandre i skogen. De fleste låst i primærnæring, som er fiske, fangeskap av dyr og slakting av dyr (som sendes kloden rundt), oppdrett av fisk, hugging av skog, utvinning av metaller. 

Ut over bygdene i verden skal hvert lille tettsted ha store kjøpesentre, svømmebasseng, rådhus, puber, barer, innendørs idrettsanlegg og så videre og så videre. 

Kjære bygdefolk. Bare en tanke. Fra en tankestrøm. Du trenger ikke ringe flyttebyrået enda, men du kan jo spørre deg selv hva det er som gjør at du absolutt må bo der du bor. Og hva karbon og miljøavtrykket ditt er der du bor.  Og til sist: Hva vil du gjøre med det.