Meditasjon og Yoga

Mindfulness handler om å være tilstede i øyeblikket i stedet for å bruke mental kapasitet på minner eller scenarier om framtiden.

Mindfulness kan du trene opp med hjelp av meditasjon og yoga.

Meditasjon

Du sitter med avslappet kropp, rett rygg og hodet hevet, mens du fokuserer på pusten din, kroppen din, ord og bilder som dukker opp i bevisstheten din.

Pusten er ankeret. Samtidig skal du slippe til og registrere og observere alle tanker, bilder og følelser som dukker opp under meditasjonen.

Hva som enn dukker opp av tanker, bilder og følelser så skal du se på det med et smil. Du er bra nok som du er.

Jo mer du mediterer jo mere effekt vil det få på livet ditt.
10 minutter daglig:
Du vil kanskje bli overrasket over hvor lett det er. Kanskje vil du fundere litt over konseptet ti minutter. Du vil helt sikkert klare å fokusere på pusten. Du vil trenge guide i starten.
20 minutter daglig
Du vil føle deg mer opplagt. Mer konsentrert. Du vil sannsynligvis misjonere litt for meditasjon til nære venner og bekjente. Du blir litt stolt av deg selv.
1 time daglig
Over tid vil du oppnå effekter du ikke trodde var mulig. Fordi effekten av meditasjon er at den setter deg til akkurat her og nå. Også etter sesjonen. Fordi du ikke lengre er forutinntatt eller ukonsentrert vil du nå være i stand til å gripe muligheter når de ligger foran deg. Bare tro meg. Du vil ikke angre på at du mediterer en time daglig.
3 timer daglig eller mer
Enkelte velger å dra på en ukes meditasjonsretreat til en stille plass. I selskap med andre sitter de og mediterer dagen lang. Frokost og kvelds og en pause på dagen. Samtale med en mentor. Ellers meditasjon meditasjon meditasjon. Jeg har ikke prøvd dette, men jeg har i en periode av livet innført meditasjon tre timer eller mer. Alene. Enten det er en retreat eller du mediterer alene. Når tids konsumet blir såpass langt, så tvinges du til å måtte akseptere å sitte der. På tross av smerter og ønsker om å reise deg og gå. Det skal du IKKE gjøre for all del. Hele poenget med lengre runder med meditasjoner er nettopp å akseptere å sitte der og fokusere på pusten. Og registrere og observere hva du tenker, føler og ser. Denne aksepten er viktig. Det du tror blir en lidelse reise blir motsatt. Du kommer til å nyte det. Rett og slett fordi hele deg aksepterer normaltilstanden og du blir ekstremt tilstede i nuet. Nesten som en rus. Å meditere mer enn tre timer daglig over tid er nok for spesielt interesserte og de fleste faller inn i en rutine på enten 30 miutter x 2 daglig eller en time daglig etter en uke eller kortere med lengre retreats.

Yoga

Det som meditasjon er for hodet er Yoga for kroppen og hodet. Yoga er også øvelser som setter deg i en tilstand av her og nå, bare at fokuset er mye mer rettet mot kroppen. Yoga kan du fint lære deg via instruksjoner fra nettet, men jeg vil anbefale å starte med noen timer.