Ny global pandemi under oppseiling

Veganismen spres i rekordfart. Smittede har friskdommen alt fra 2 år til livet ut. Det finnes ingen kjent kur.

Tvunget til å spise kost-tilskudd

En veganer må daglig spise tilskudd av JOD, Vitamin D og vitamin B12 for å nevne noen. Akkurat som en ku må spise Jod-tilskudd med andre ord, så må faktisk veganeren selv gjøre det.

Mange opplever vektnedgang

Som veganer risikerer du å miste så mye fett på kroppen at du havner på en BMI midt mellom 18 og 25. Lett overvekt er i følge legestanden det som gir lengst levealder. Er du allerede blitt veganer og har begynt å miste mye fett på kroppen kan dette motvirkes med å opprettholde eller øke inntaket av brus og andre sukkerholdige drikker.

Underbelastning av helsevesenet

Veganere som inntar et variert kosthold (og tar pillene sine…Som kua), har svært få symptomer før de bare plutselig dør. Av alderdom. Dette kan naturligvis underbelaste helsevesenet og gi massearbeidsledighet blant leger, sykepleiere og annet personell knyttet til denne bransjen. Samme for farmasi-industrien.

Massearbeidsledighet

Slaktere, industriarbeidere innen kjøttproduksjon (på levende vesener altså), fangevoktere av levende vesener for ost og melkeproduksjon og industriarbeidere av kyllinghakking risikerer alle å bli arbeidsledige. Det samme gjelder oppdrettsindustrien og en rekke andre tilhørende bransjer. Det hersker mye usikkerhet om en så stor gruppe mennesker kan klare å omstille seg til bærekraftige og miljøvennlige jobber igjen.

Smittegraden er langt over 2

Smittetallet er langt over 2, men kan også være mye høyere. Vi vet desverre foreløpig svært lite om hvor mange veganere det er i dag. Dette er fordi inkubasjonstiden er helt ukjent. En du har kjent i årevis kan plutselig komme til deg og si «Jeg er blitt veganer». Ofte uten noen særlige symptomer. Imidlertid skal du være litt på vakt hvis slekt eller venner begynner å mumle om bærekraft, velferd, arbeidsplasser, dyremishandling.

Hva gjøres for å motvirke dette

Vel. Alt håp er ikke ute. Landets statsoverhode og størsteparten av regjeringsmassen spiser fortsatt kjøtt. Kongen og dronningen også. Med familie. Opplysningskontorene for Kjøtt, Fisk, Egg og melk får tilført enorme summer for å opplyse om viktigheten av å fortsatt stappe i seg kjøtt, melk, ost, egg og fisk. I tillegg finnes iherdige motstandsfolk som Jenny Klinge og…Ja mange flere. Så alt håp er fortsatt ikke ute. La oss gå inn i framtiden med å se bakover. Det har alltid funka.