Sunnhet og helse

Du lurer kanskje på hva bildet har med denne siden å gjøre? Vel. Månelandingen var en sensasjon. Men kanskje den var mer i holy fucking shit kategorien enn at den var det store spranget for menneskeheten. Dersom vi alle ble veganere ville det faktisk vært et lite skritt for oss alle som enkeltperson, men for menneskeheten…
That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind

Plantebasert kosthold

Hver dag tar tusenvis et valg om å avstå fra alle animalske produkter og utelukkende ta til seg plantebasert kost. Og hver dag oppdager tusenvis at dette ikke er vanskelig i det hele tatt. Som veganer vil du oppdage at det er et lite steg for deg å konvertere til plantebasert kost. I hvert fall hvis du spiser mye grønnsaker allerede. 

En effektiv måte å få i seg grønnsaker på er ved å blende dem. Lag en smoothie rett og slett. Det er en utmerket måte å raskt å få i seg tilstrekkelig mengde vitaminer og mineraler. Prøv gjerne denne oppskriften fra loveredgreen.com.

Dersom du klarer å få i deg 1.2 liter med Loveredgreen daglig over en periode på tre måneder, så vil spranget fra animalsk til vegansk kosthold være minimalt.

Som proteinkilder kan du bruke bønner, linser, sopp, pasta, havre og poteter. Wok det gjerne. Bruk olje.

Kok ofte poteter, gulrøtter, løk.

Få i deg Vitamin B12. Vitamin D og jod.

Mer tips om vegansk kosthold her. 

Også bra for helsa

Sørg for å holde deg i bevegelse og få inn dans, akrobatikk, lek, klatring, parkour eller bare hopp og sprett litt. Vær i bevegelse i fire timer om dagen. Ikke bare en. Ikke bare på et helsestudio, selv med frivekter, hvor du må balansere vekta. Gjør Yoga.

Vær snill og våken på de rundt deg. Alle.