Veldedige organisasjoner og de gode intensjoner

Veldedige organisasjoner popper opp som sopp i regnvær. Pandemier, sult, matmangel, plast i havet, global oppvarming, regnskogen og barnebruder. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan hjelpe til med for et par hundre kroner. Har har du noen eksempler fra min facebookwall

Jeg har aldri hørt om World food programme, men babyen har jo brønnmørke øyne og sikler.  Må sende noen penger. Dagen før var det et annet bilde og da sov ungen. Det så helt grusomt ut, for han var så tynn at den lille kroppen heiste seg opp og ned i takt med pusten. Stakkars. Man lurer på om det står om timer. Føler at man må sende penger fort som faen.

Gode gamle regnskogfondet kjenner vi alle. I årtider har de kjempet for regnskogene i verden og kampen har ikke ført fram. Selve Fondet derimot, har blitt rundt 100 ansatte bare i Norge. Blir du Regnskogfadder bidrar du i kampen mot nedhugst av Regnskogen. Da kan du spise kjøtt, dra på charterferie og nyte livet som før med litt bedre samvittighet. Det er tross alt Regnskogfondets ansvar og du har bidratt. Ikke sant?

Egentlig kan du bare glemme alle de andre organisasjonene for Greenpeace er best. De har følgende hårete mål:

«Beskytt planeten vår

For å beskytte Arktis og Antarktis, og få til et skifte fra fossil til fornybar energi. For å innføre marine verneområder og beskytte verdens regnskoger fra uansvarlig hogst. Og for å sørge for at våre barn vokser opp i en giftfri verden. Når nok mennesker kjemper for samme sak kan vi skape de store endringene! Greenpeace er en uavhengig miljøorganisasjon. Derfor er din støtte avgjørende, vi trenger deg!»
Sitat slutt. Så kan du gi enten 250, 500 eller 750 kroner. Og det beste: Det er et engangsbeløp. Du slipper å betale månedlig. Fantastisk. Jeg gleder meg.
Heisann. Nå rammer visst Coronaviruset Afrika med full kraft og her trengs penger til verneutstyr.Det utdannes sykepleiere og leger her også. 250 000 kroner trenger den norske avdelingen nå. Pengene går direkte til lokale leger og sykepleiere også. Sier de.
Skal vi se…Har jeg glemt noen?
Kirkens Nødhjelp
Og når jeg tenker på disse organiasjonene og alle de som jobber der, så kommer jeg ikke utenom at disse menneskene også må ha lønn. De har lån de som alle andre. Avdrag på hus og bil må betales hver måned. De, som alle andre i Norge utgjør de 3 prosentene av jordas befolkning som flyr mellom 3 og 10 ganger i året. De spiser kjøtt. De eier bil. Elektrisk eller fossilbrennende farkoster.
Men det er kanskje greit. Siden vi har hatt ubegrenset økonomisk vekst, så vil vel lønna øke og vi har dermed råd til å sette av noen hundrelapper i månedlig god samvittighet.
Eller skulle vi prøvd noe helt nytt snart?
Bli veganere og slutte å fly? Meditere og praktisere Yoga. Begynne å gi penger til fattige uten at de ber om det. Løfte dem ut av fattigdom uten mellomledd.
HA HA HA.
…og ødelegge all bærekraft i økonomien liksom…
Neida. Bare tulla