Sjarmen med livet

Du får utdelt noen kort, og de kan være elendige eller vanskelige å slå.  Utstrålingen din kan ha alt å si. Og flaksen.  Eller dine analytiske evner. Du kan bygge deg opp fra ingenting til å vinne alt. Og like fort kan du miste alt du har. Livet speiler poker godt. Du får noen kort som du ikke har noen særlig kontroll på.  Når du har fått kortene, så kan du ikke endre på dem eller hva som kommer i floppen. Det er forutbestemt og utenfor din kontroll hva slags kort du til slutt får på hånden.

Likevel er utfallet av livet helt og holdent umulig å forutse. Du kan leve det forsiktig og unngå de store tapene, men fortsatt kan du ha uflaks og ryke ut fort. Eller du kan gamble og vinne alt. Du kan sitte og se tilbake på livet og spotte alle de magiske øyeblikkene hvor du faktisk kunne ha vunnet hele potten. Eller trekke et lettelsens sukk for at du kastet kortene i siste liten. Før du tapte alt. Du kan komme tilbake etter fryktelige tap. Og du kan tape alt selv om du har vært uovervinnelig stort sett hele veien. 

Sikkert er det at spillet en dag tar slutt. Om du vant alt eller tapte kan du ikke vite før siste hånd er delt ut. Lykke til. Og nyt det. Livets spill.