God ferie

Snart kan du nyte sydens varme sol og en paraplydrink ved bassengkanten. Det er sannsynligvis din siste sydentur, så kjenn nøye etter. Hvordan har du det egentlig nedi der?

Jeg mener nedi syden altså, ikke nedi der(!) (det blir vel neppe noe action nedi der i Syden. Hah). Kjenn nøye etter hvordan det føles når du bestiller flybilletten. Også når du saumfarer nettet etter rimelige og barnevennlige hoteller. De må være barnevennlige, for dette er noe barna kommer til å huske resten av livet. Som i fjor. Det må være et fint basseng. Kort vei til sanden, unnskyld stranden. Du har funnet noe som kommer på under tredve tusen kroner inklusive flybillett, kofferter og hotellrom? Bra. Ikke all inclusive. Det er ikke bra for det lokale næringslivet. Ellers er alt innenfor. Du har til og med fått et rom med en liten balkong som dere kan sitte på om kvelden når ungene har lagt seg. Aaaahh. Dette blir fint. Men stress med de tredve tusen. Uansett. Kjenn etter hvordan det føles for nå er det snart avreise. Gleder du deg? Ja du gleder deg. Dette blir fint. Særlig for ungene. Men også for deg. Og din bedre halvdel. Kjenne den varme sola på kroppen. Nyte en paraplydrink ved bassengkanten. hmmmm Deilig. kanskje en sigg. Når du kjenner etter.

Bare få unna all jobben før du drar. Krever litt overtid, men det er det verdt. Du har jo ikke overtidsbetalt uansett. Den er jo innbakt. Som pizzaen du skal bestille i syden. Calsone. Hmm. De har deilig mat i syden. Har de ikke? Uansett må du jobbe litt overtid, så det ikke blir kaos når du kommer hjem. For du kommer jo hjem. Til hverdagen. Snart avreise. Dårlig med søvn? Må tidlig opp i morgen? Kjenn etter. Hvordan har du det?

Morgen. Stress med å få alle opp? Vil ikke ungene våkne? Vi må jo dra nå. Du har nesten ikke sovet i natt? Ungene ville ikke legge seg? Var helt ville kanskje. Over seg av forventninger? Forventninger ja. Kjenn etter. Hva forventer du deg av ferien egentlig?

Bare å håpe at de er litt greie på innsjekkingen. Pakkingen gikk jo ikke som planlagt. Et par kilo ekstra… Kan det jo hende de godtar det. Hele samfunnet godtar jo et par kilo ekstra (!). En time i sikkerhets-kø tar på. Husk å få med alle tinga fra lommene dine etter den ydmykende ransakelsen og kroppscanningen. Sånn som mobilen, bilnøklene og lommeboka. Og passet og billetten. Så lett å gjøre feil. Stress.

Var visst litt tidlig ute. Hva gjør man på en flyplass etter innsjekk i 2 timer før flyavgang? Bruker penger kanskje. Ungene maser no jævlig. Kan de ikke kjede seg et sekund uten å drive deg til vanvidd? Noe fundamentalt galt med dem? Helvettes. Kanskje en øl. Det er jo ferie og selv om den koster 120,- så er det jo billigere i syden. Ja. Ta en øl. Kjenn etter. Du har lyst på en øl? Og du har ferie? Ikke sant? Ahh. Jo det hjalp. Ikke tenk på prisen. Du har jo ferie bare en gang. I hvert fall denne gangen.

Det trekker fælt på flyet. Og den babyen må da snart sovne. Hvorfor skal den store mannen foran deg sove i fanget ditt? Kan han ta setet opp igjen. Han er svær. Ikke si noe. Kanskje han er en svær psyko. Begynner du å bli forkjøla?

Endelig landa. Alle vil ut av flyet samtidig. Hadde enda folk skjønt at det bare går en og en ut av flydøra, så hadde det vært litt flyt. Er det mulig å være så treig og stå der og sperre hele midtgangen. Hvorfor må folk lukte sånn. Og være så stygge. I midtoppganger på fly. Sulten gnager? En rastløs følelse sprer seg i hele kroppen kanskje? Smerter? Nei takk. Nå skal vi kose oss. Pust med pusten. Kjenn etter. Stress er bare varme som flytter seg rundt i kroppen.

Ble det maxitaxi-tur med en hårete kamikazesjåfør med kokainøyne? Kjente du etter? Var hjertet i halsen? Er tiden inne for å stå i hotellets kø for innsjekk? Snart skal det bli godt med en drink, men du er også sulten ikke sant? Klokka er bare fire og du er stuptrøtt. Kjenn etter? Deilig med ferie?

Rommet. Er det bra? Eller er det litt skittent etter litt dårlig rengjøring? Finner du noe hår? Balkongen trang? Uansett plass til to hvis man er glad i hverandre. Og dere er vel glade i hverandre? Selv om det blir platonisk her nede. Ungene har jo mindre søvnbehov enn dere. Uansett. På tide å komme seg ned og slappe litt av. Ta en øl eller no sprit. (I dont (fucking) care anymore). Men kjenner du det? Feriefølelsen. Den kommer.

Vanskelig å finne restaurant med ledige bord? Men på Mc Donalds fant dere? Maccern første dagen er greit. Enkelt og alle får i hvert fall spist. Hvordan føles det? Småkvalm? Tilbake til hotellet kanskje?

Sovna du? Ikke rart. Første dagen anstrengende. Håper du smørte deg inn.

Får du massasje på stranda av «Hello Massage damene fra Thailand»? Er det deilig? Billig er det og kanskje det løser det opp noe av stresset. Tenk etter. Hvordan føles det at noen masserer deg i et kvarter? For bare fem euro? Tenk over det. Hvordan føles det? Jeg tipper det er herlig. Og billig. Og skikkelig. Ikke no dirty. Særlig etter alt det stresset. Jeg håper du ikke får forstoppelse eller løs mage der nede. Håper også at airconditionen ikke gjør at du ble forkjølet? Det er noe av det verste som kan skje. Forkjølet i den varmen. Blir aldri frisk. Ikke før du kommer hjem. Da er alt ødelagt. Jeg håper servicen er upåklagelig. At du slipper arrogante kelnere eller ondskapsfulle kokker. Jeg håper du ikke blir for solbrent.

Jeg håper du er forsiktig så du ikke blir overstadig beruset. Og kanskje mister det fullstendig. Men det kan jo skje den beste. Det er jo ferie for helvette. La det skure. Litt solstikk og kanskje en drink for mye. Det er jo så billig med alko her i forhold til hjemme. Og det er jo deilig å slippe seg litt løs av og til. Løs-sluppen. Hah.

Ungene bryr seg ikke. De holder på med sitt. De kommer aldri til å glemme denne turen. De har det turbo-gøy. Ser dem jo nesten ikke.

Men faen så fort tiden går i syden. Snart er det hjemreise. Ja ja. Det har jo vært tidenes sydentur. Bare kjenn ordentlig nøye før du plukker ut de beste blinkskuddene og legger dem ut på sosiale medier for å fortelle om tidenes sydentur.

Dette var vel siste turen? Flyskam, miljøet, illusjoner? Ikke sant? Kjenn etter. Hva annet kan du bruke 60 tusen på?