Lokalvalg og uteliggere

I Oslo kommune bor hundrevis av mennesker i skogen i og rundt byen under så triste forhold at en flyktningeleir i Libya ville artet seg som en ferie i forhold. Da kan det fort gå til helvete.

Slået op af Ren Kobling i Fredag den 6. september 2019

Jeg vet at politikerne og kommunen vet om leirene, men ingen snakker om dem i valgkampen. Romfolk på «ferie» har ikke stemmerett.

Nå er det sånn at de har kommet og de har fått slå leir. I tillegg har de fått bo i leirene uforstyrret i ukevis. De løper stor risiko for å bli alvorlig syke, sultne (!) og desperate. Kommer de seg levende hjem, etterlater de seg tonnevis med plast forsøpling i naturen.

Nå må vi gjøre tingene riktig. Vi må unisont si at skogene i Norge ikke skal bebos og at forsøpling med plast er svært alvorlig for miljøet. Og så må vi hjelpe dem. Jeg vet ikke hva det koster å rydde en camp, men jeg vet at det tar ca 5-7 arbeidsdager for en person å rydde den campen du ser på filmen over. Altså mellom 10 og 15 000 kroner i lønnskompensasjon for ryddingen. Hva med å tilby leirboerne å rydde selv under oppsyn. Mot en kompensasjon som gir dem penger til hostel. Eller billet hjem.

Dersom vi alle hjalp sigøynere og romfolket litt, ville vi kunne løfte samtlige av dem ut av fattigdom. Det har jeg skrevet om før. «Da vil jo alle komme» syns jeg at jeg hører. Vel. Dersom vi løftet 200 sigøynere rett inn i velstand, ville det skape historie. Det er stor sjanse for at veldig positive ting vil komme ut av det. What goes around comes around…