Noen trenger hjelp. Noen ber om hjelp!

I sommer har jeg plukket søppel. Du kan lese om det på mitt nye nettsted www.ren.kobling.no. Jeg gjorde det for å gjøre noe meningsfullt.

I juli bare noen spede utflukter og enkelte dager med relativt store fangster plast. I august ble det mere alvor og jeg var ute hver mandag til og med fredag (unntatt siste fredag). Jeg samlet til sammen 1.2 tonn med søppel + noen hundre kilo i juli.

I slutten av august kom jeg over en en forlatt Romleir. Det var et forferdelig rot og en massiv forsøpling i skogsområdet der leiren var. Avføring over alt, plast over alt. Tomme bokser hermetikk. Store mengder av deres søppel som var lempet over et gjerde foran et stup ned mot et næringsområde. Det så ikke ut. Jeg meldte det til Oslo Kommune, men da jeg kom tilbake 2 dager senere var leiren fortsatt ikke ryddet. Jeg ringte inn og sa at jeg kunne gjøre det selv. Og så ryddet jeg leiren.

Jeg gikk og ryddet fylt med en blanding av frykt for at noen av dem skulle dukke opp (selv om leiren så veldig forlatt ut, så vet man jo aldri), sinne over at noen kan forsøple så jævlig og en ufattelig tristhet over at noen kan bo under sånne forhold i Norge.

Disse folkene trenger seriøst hjelp. Det er vel derfor de er her. For å be om hjelp. Jeg syns vi skal hjelpe dem. Jeg syns vi kan være litt rause også.  Gi litt ekstra nå sånn at vi får reist disse folka opp. Så de slipper å bo verre enn i en flyktningeleir. Det er ikke mange av dem. Du finner så og si alle i sentrum av byen. De samler flasker (ikke søppel) og de tigger. Behold småpengene. Gi sedler.

PS! Har du lest denne på ren.kobling?