Fortsatt raw kundeservice

Se også

Okej. Så blenderen min har vært til låns hos Kafe Paviljongen. Uten å bli brukt. I ca 3 uker. Den har bare ligget og samlet støv. Så jeg tar den hjem. Er alene hjemme. Jeg skal lage hummus. Heller i litt over et kilo kikerter, olivenolje, vann, hvitløk, tahini, spidskummen, salt, pepper, sitron og litt tørkede tomater (vær så god, oppskriften på hummus mmmm). 

Jeg bruker 2,5 liters beholderen som har to skjæreblader. det går greit, men som vanlig må jeg røre litt i toppen for at blandingen skal blande seg ordentlig. Det lukter litt brent. Blenderen kjører på og så stopper den plutselig. Hva? Ødelagt? Jeg tenker mitt siden det lukter som det gjør. 

Er litt ergelig for at jeg i det minste ikke fikk laget ferdig hummusen. Jeg studerer maskinen. På undersiden er det en liten knapp. Ser ut som kanskje en sikring. Skrur og fikler litt. Setter i kontakten. Underverk. Den starter. 

Da kjører vi i gang igjen. Denne gangen kjører jeg blenderen på under halv hastighet. Føles mer riktig. Samtidig rører jeg ivrig i toppen og heller i mere vann og olje. Den blander seg fint. Mixturen. Jeg øker hastigheten litt og heller i litt mere vann. For å få en så fin blanding som mulig. Plutselig lukter det brent hud og hår og det kommer masse røyk. Jeg holder pusten automatisk. Blenderen har stoppet og ryker ustoppelig. Faen i helvette. Satans barn. Gudsjelov at jeg fikk laget ferdig hummusen. Jeg sender noen forbandede tanker til RAW. Det blir andre gangen jeg oppsøker dem på under et år. Vil de bli lei av meg nå? 

Dagen etter er jeg på vei til Raw ute i Høvik. Tar toget. Blenderen i en søppelsekk. Vurderer om jeg skal ta en hvit løgn, siden jeg er litt usikker på om kanskje hummus er egnet for blending? «Nei jeg har bare blendet smoothie i denne. Det må dere da vite!!». Har ikke råd til en ny blender akkurat nå, selv om Raw også har blendere til tusenlappen som sikkert hadde passet mitt formål. Jeg er liksom blitt vant til 4 hestekrefteren nå. 

Jeg velger ærlighet og entrer Raw sine lokaler med «Her kommer trøbbel»…og «beklager men dette er andre gangen jeg kommer på under et år. Sorry jeg har ikke kvitteringen med meg. Er ikke sikker på om jeg kanskje har gjort noe galt med den heller. Jeg har laget hummus». 

Jeg blir beroliget med at hummus er null problem med denne modellen. Du kan faktisk lage tykkere blandinger enn hummus også uten at det skal gjøre noe. 

Servicemannen setter kontakten i veggen og skrur blenderen på. Den starter me en gang. Deretter skrur han opp og åpner blenderen. Den ser fin ut. Ikke antydning til noe søl i motoren heller. Tester den. Den går som en klokke. 

Så sier jeg at den har vært i ro i ca en måneds tid. Det er forklaringen. Særlig hvis den har samlet støv. Da samler det seg gjerne støv inne i motoren også. Dette skaper friksjon, tar fyr (mikroskoppisk brann) og gjør at motoren blir unødvendig varm og sikringen går. Når den er nedkjølt funker den igjen og da er også støvet borte. 

Lettet går jeg ut. RAW er fortsatt rå på kundeservice. Jeg får også høre at RAW står bak designet på blenderrne også. Vi snakker altså om et norskt lite blendereventyr ute på høvik. Blenderne selges via Elkjøp-kjeden og fra kontoret deres.

Her er utvalget RAW blendere fra Elkjøp
Her fra Raws egen side

Litt overrasket over at de var norske egentlig. Trodde de importerte blenderne, slik forhandlerne av Vitamix og Blendtec gjør. Er jo selvsagt forklaringen på hvordan de kan ligge under halve prisen som konkurrentene og ha bedre kundeservice. De skulle hatt en navn som indikerte norskhet kanskje? For eksempel: