Uheldigvis vs viljevist

Minus Pluss

Jeg har vært i en dyp krise som rev vekk kontrollen over hvordan jeg levde. Det holdt på å ta livet mitt. Før jeg gikk fra uheldigvis til viljevis.

Hva som gjorde at jeg falt så dypt er vanskelig å svare på. Mye av det jeg har gjort er morderisk destruktivt. Faller man så dypt, så føler man det heldigvis på kroppen mer enn hvis man forfaller sakte (da risikerer du å dø av dine verdivalg eller din verdi-ubevissthet). Jeg var ferdig. Hadde ødelagt livet mitt. Fått mine banesår. Dette prøvde jeg å skjule. I et par år. 

Oppskriften på et godt liv – VILJEVIS

Bildet er tatt i august 2018.

Jeg sto jo der da det smalt. Da hele min formue og en million til fordampet. Jeg var jo den som spadet cashen over rekka. Siden den 23. juni 2016 har jeg prøvd å finne en meningsfull og god måte å leve på. Og det jeg har funnet så langt er:

Vær sunn (også om du er usunn)
Du vet hva som skal til. Plantebasert mat. Mat laget fra grunnen. Unngå industrielt produsert mat med høyt sukkerinnhold. Min løsning på dette er 2 flasker Love Red og 2 flasker Love Green. Med dobbel dose av disse to grønnsaksbaserte smoothiene tilfører jeg kroppen nesten alle vitaminer, mineraler og antioksidanter den trenger. Smoothiene fungerer godt som en motvekt til en rusmisbrukers levesett, men jeg har holdt meg til dietten de siste to årene. Også etter rusmisbruk. 
Vær her (Nå)
Mindfulness er blitt et moteord. I hvert fall rundt meg. Det handler om å være tilstede her og nå i den situasjonen du er i. Motstykket er å bekymre seg for hva som KAN komme til å skje og/eller bruke tid på å angre hva du har gjort. Angre er en sunn reaksjon, men ikke la den følelsen etse seg fast. Det holder å angre en gang. For å komme her og nå må du på en måte rense hodet for tanker. Det gjør du ved å sitte dønn rolig, med hodet hevet, øynene lukket og fokusere på luften som går ut og inn gjennom lungene dine. Øvelsen gir en sjelden gang en helt euforisk følelse. Som regel ikke. På sikt hjelper det deg å øke din fysiske og mentale kapasitet der du er (Nå). Det øker din intelligens, vilje og kapasitet. 
Mot
Klassisk: Du skal tale for en forsamling og feiger ut før du prøver. Fordi for en million år siden risikerte du sosial utestengelse, som jo var en katastrofe, selv for en dag. 
Drive 
Når du stopper og løpe etter en kjempespurt fordi du er helt kjørt…
Når du tar så mange situps, armhevinger, pullups eller hva som helst og stopper av utmattelse…
Når du er i et jobbprosjekt og kreftene har tatt slutt…
…Du kan alltid gi litt mer. 
Vær raus og gavmild – what goes around comes around
Her må jeg bare si: Stol på universet. Det belønner altruisme og vil fylle ditt ego på en positiv måte dersom du opptrer som en bidragsyter. Bare pass på å ikke gå i fella og opptre altruistisk av egoistiske hensyn (Se på meg så uselvisk og altruistisk jeg er).

Etter at jeg fant den optimale livsformelen, slo det meg egentlig at formelen har et motstykke. Dette motstykket levde jeg etter ubevisst og det kan defineres slik: 

Oppskriften på å dra til Helvete (UHELDIGVIS)

Bildet er fra august 2015 rett etter at alt gikk til helvete

Nytelse
Stappe i deg mat, alkohol og dop for å nyte i stedet for å kjenne på sorg, savn og tristhet. Helst hele tiden. Onaner. Ha sex med eller uten folk. Spiller ingen rolle. Så lenge du nyter
Bekymringer og anger
La deg paralysere av fremtidens potensielle farer og ubehag, gjerne samtidig som du angrer bittert på dine valg før. Bruk tid på det. Anger og bekymringer. 
Feighet
Unngå å gripe inn for å hjelpe andre dersom du utsetter deg for ubehag eller fare. Unngå å stikke hodet ditt fram. Beskytt deg selv for enhver pris.  
La følelsene bestemme hva som er farlig. Ikke logikk. Stikk heller ikke hodet fram med gode ideer eller forslag i forsamlinger. Hold dem for deg selv. 
Kraftløshet
Få nok søvn. Sitt stille. Ikke anstreng deg. Prioriter passivitet, rett og slett fordi du ikke må sløse med de dyrebare kreftene dine. 
Egoisme
Ikke del. Skjul eventulle ekstra ressurser for andre. Gjem unna. Først meg, deretter meg og så stopper det der…