Gi faen

Jeg skal ikke over. Bare ut til midt over Akerselva. Dersom treet knekker eller jeg faller vil jeg slå meg kraftig. Sansynligvis ikke dø (men det KAN skje), men potensielt skade meg litt Jeg gir faen og klatrer ut. 

Ble sittende i 10 minutter, ventende på en fotograf. Roper på forbipasserende. Ikke mange svarer. Egentlig kunne jeg tenkt på det som litt flaut, men jeg gir faen. Får kontakt med en polsk dame som er ute på morgentrim. Hun har ikke med seg telefon (snakk om å være koblet på…). Jeg spør om hun kan bruke min. Kaster den til henne. Den knuser ikke, men lander i løvet. Vanskelig kast. Jeg oppgir til henne koden på telefonen. Dama taster inn koden. Jeg gir faen i at hun nå kan stikke av med telefonen og skape masse problemer for meg. I stedet tar hun bilder av meg. Legger telefonen pent i fra seg ved siden av treet, vinker og går. Jeg klatrer ned. Jeg kan falle ned, men jeg gir faen. Bare å se seg for, så går det bra. 

Hva vil det si (å gi faen)

Dersom du tenker deg om før du gjør noe, nesten hva som helst, så vil du sansynligvis oppleve at noen tanker taler for at du skal gjøre handlingen, mens andre tanker taler i mot. I dette tilfellet tenker jeg at jeg skal klatre opp i et tre som er bøyd ut over Akerselva. Sette meg midt over elva og be noen om å ta et bilde og sende til meg på sms. Hvorfor gjøre det? Vel. Det er gøy. Jeg har godt av å klatre. Det gir meg etterlengtet gymnastikk og styrker muskler, smidighet og balanse.  I tillegg får jeg et smil fra fotografen (En senere samtale) og et kult forsidebilde til «Gi Faen» artikkelen. Ulempene:  Jeg kan slå meg. I verste fall kan treet knekke av vekten min og falle i elva. Da kan mange flere ting skje. Jeg kan falle av treet og i elva og treet kan falle oppå meg og drepe/drukne meg. Treet kan potensielt drepe noen dyr i nærheten, dersom de er under det eller i det. Jeg kan også få negative reaksjoner fra forbipasserende. 

Gi faen når du har bestemt deg

Når du har bestemt deg for å gjøre en handling, så gjør handlingen. Ikke tenk så mye. Selvsagt må du være våken og tilstede, men ikke la hverken negative eller positive tanker slå deg ut når du gjør handlingen. Det er det jeg mener med å gi faen.