DU ER FEIT

NEI – Det er ikke bare «love handles», «mye å ta i og være glad i» eller «normalvekt». Du er ikke «bare litt kraftig» eller har «tett benbygning». Du er feit.  

Du er i flertall

Jeg har fått beskjed om å holde kjeft. Hver gang jeg har sagt det. At du er feit. At det gjør noe med selvbildet ditt å høre det. At jeg sårer deg. At jeg tråkker på deg. At du ikke er feit i det hele tatt. Vel. Nå gidder jeg ikke holde kjeft mer. Nå må du høre det. Du er feit. Her er trøsten og den er mager:
Det er flere av dere enn det er av meg. Du er den nye normalen. Det finnes så mange som er mye mere overvektige enn deg at du  er det nye «slank».

Så hør nå etter

Det er ikke greit å kose seg med en brus i ny og ne. Red Bull og Battery gir deg ikke energi. Det stjeler energi. Litt søtsaker av og til hele tiden kan skade. Du trenger ikke saft eller juice når du er tørst. Drikk vann. Det hjelper ikke med lightprodukter. Bacon er kanskje en menneskerett til frokost, men det er ingen plikt. Nei, en skrittmåler eller et abonnement på SATS hjelper ikke. Du må våkne.  Du må skjønne hva som er i ferd med å skje.

Du har selv skylda

Dagligvaretroikaen i Norge  (Ja de tre du vet som er mistenkt for pris-samarbeid av konkurransetilsynet) serverer deg det du vil ha. Matindustrien (Orkla og et par til)  lager bearbeidede produkter. Det brukes mye stivelse, sukker, tilsetnings-stoffer og andre «industrielle» remedier jeg ikke vet noe om. Relativt uskyldige hver for seg, men i sum er det ikke bra. Reklameindustrien hjelper matindustrien. Matindustrien lar markedet bestemme. Det du har lyst på får du. Det er markedet som bestemmer. Vi er markedet. Flertallet vil ha kos i munnen. Matindustrien støtter flertallet. Flertallet koser seg syke. Legeindustrien lindrer symptomene og fjerner svulstene dine etter hvert som de dukker opp. Starter hjertet ditt med hjertestarter hvis det er tettet igjen av fett. Lar deg leve lenge uten å leve. Underhodningsindustrien holder deg passiv på kveldene og treningsindustrien gir deg bedre samvittighet. Så lenge du har øyne til å se på en skjerm er det greit. Du er i ferd med å bli en slave. En slave som lever et virtuelt liv. Uten kropp, bare et hode og et svelg som skal svelge og svelge og svelge nede i en udefinert masse av fett. Og du skal ikke bli såret? 

Ikke bli lei deg, men godta at du er feit

Jeg er klar over at det jeg sier KAN være sårende… og jada jada jada jeg har hørt deg si tusen ganger at moteindustrien lager uoppnåelige kroppsidealer for  «vanlige» mennesker som deg. Flertallet. Jeg har hørt tusen ganger at unge tenåringer er blitt sykelig opptatte av kroppen sin og at de får anorexi og bulemi og sykelige spiseforstyrrelser. Det er vel ikke rart når de har feite foreldre. Du forer ungene med sukker og ber dem om ikke å bekymre seg. De er jo dritredde for å bli feite som deg. Dere med hestelårene. Dere er i flertall, og nå gidder jeg ikke stryke dere med hårene lengre. 
Problemet vi har på innsiden reflekteres på utsiden. Ut i atmosfæren.. Jordkloden har feber. På grunn av dere feitinger. Skjerp dere. Våkne opp. 

Her er MIN løsning

Jeg drikker stort sett vann når jeg er tørst. Jeg kjøper og konsumerer veldig mye grønnsaker. Kjøper dem på Grønland Torg Frukt og Grønt. Disse grønnsakene blender jeg og drikker. Jeg drikker ca 1.2 liter med grønnsaker daglig. Dette utgjør over 0.6 liter ren plante. Ut over det har jeg et veldig enkelt kosthold. Jeg kjøper nesten aldri brus, potetgull, sjokolade, boller eller godteri. Dette sparer jeg enorme summer på i måneden.  Jeg er i bevegelse i minst fire timer hver eneste dag.  Jeg klatrer i trær. Jeg gjør Yoga. Jeg mediterer.  Av og til tar jeg litt dop (ja, arrester meg der). 
Intill for to år siden var jeg en stor del av problemet og jeg sov, men så bråvåknet jeg.

Min løsning er ikke din løsning…

…men kan jeg be deg om å i det minste gjøre en ting før du avskriver meg: Spis hva du vil og gjør hva du vil ellers, men få i deg 1.2 liter grønnsakssmoothie daglig.  Gjerne 2 x Love Red og 2 x Love Green daglig i en måned og se hva som skjer (nei, jeg prøver ikke selge deg produktet. Du må lage det selv. Oppskriften er på siden: www.loveredgreen.com).