Velkommen til nye kobling

Hei og velkommen til nye kobling.no.

Her kan du lese om forskjellig. Det må vel bli litt personlig. Helst litt kontroversielt. Vi skal prøve å følge oppskriftene for å få mest mulig klikk. Jeg må vel si at veien må bli litt til mens vi går den. Kobling.no skal være litt filosofisk, litt opplysende, veldig til ettertanke og forhåpentligvis morsomt. Uten tvil flaut, både for leseren og oss. Jeg sier oss, men foreløpig er det bare meg. Roger står på gjerdet, men er nok klar med sin første artikkel ganske snart. Om han ikke kommer med artikler, vil han unsett hjelpe med å få nettstedet til å se shiny og fint ut. Jeg håper også på å få med noen flere av mine venner inn her.

Man kan vel lure på hvorfor man skal ta seg bryet med å publisere noe som helst utenfor facebook. Det har litt å gjøre med monsterkrabber. Når en ny art trer inn faunaen kan den enten tilpasse seg helt fint, gå under eller ta dominere økosystemet fullstendig og avles uhemmet. Trollkrabben i Finmark spredde seg fra Russland og rensket finnmarkskysten fullstendig, hvorpå alt annet liv på dens vei ble fortrengt, som tareskog, kråkeboller andre krabber osv. Det samme skjer elektronisk med facebook. Monsterkrabbens livs-syklus ser ut til å være på hell. Facebook herjer fortsatt som en global dominator på linje med Apple. Den eter opp aviser, andre sosiale nettsteder og stjeler profitten til få velbeslåtte aksjonærer. Snart eter den opp andre aktører som prøver å bli like globale. Det kan se stygt ut for Finn.no

Vi lever i en global tid. En spennende tid, hvor hvem som helst kan gjøre lykke. Dukke opp fra intet og bli rik og mektig – nærmest over natten. Samtidig kan lykken være over like fort som den kom.

Jeg liker facebook, men hater det samtidig. Det ligger en naturlov her. Alt har en ende. Trollkrabbens facebooks og kobling.no`s storhets-tider ender nok med død og fordærvelse. De tre nevnte er tre forskjellige raser med forskjellig livslengde. Alle skal dø. kobling.no vil ikke være en snylter-rase, så vil skal prøve å overleve uten klikk fra facebooksiden. I hvert fall i starten. Vi skal også prøve å trekke et annet publikum enn familie og venner. Selvfølgelig er de hjertelig velkommen som lesere, men de leserne vi vil ha nå er de nye vennene våre.

Velkommen til kobling.no